Rómska reforma bez čínskeho populačného modelu zlyhá

06.03.2013 Bratislava

Slovenská národná strana principiálne odmieta politiku vydierania štátu a majority akýmikoľvek menšinami, vrátane rómskych vyhrážok o rabovaní.

Protest, ktorý dnes zorganizovala Strana rómskej únie považuje SNS za provokáciu odtrhnutú od života. Vznesené požiadavky dráždia slušnú a vzdelanejšiu väčšinu, ktorej spoločnosť ani napriek znalostiam a zručnostiam nevie zabezpečiť prácu a v mnohých prípadoch ani primeranú plácu. V „starej“ línii veľkých očí a natiahnutých rúk idú aj finančné požiadavky na fondy EÚ od splnomocnenca vlády pre rómske komunity. Rovnako vládou schválená novela antidiskriminačného zákona, ktorá šalamúnsky údajne „dočasne“ zavádza ďalšie zvýhodňovanie menšín, problematiku systémovo nerieši.

SNS preto predpovedá zlyhanie tzv. rómskej reformy, pretože nerieši podstatu – populačne nezvládnuteľný nárast neprispôsobivej časti osadníkov. Tzv. rómska reforma by sa preto mala začínať nie cez deň a na úradoch práce a sociálnych vecí, ale v noci a v „spálňach“ chatrčí, kde sa ako na bežiacom sociálnom páse rodia stále nové a nové deti nezodpovedných osadníkov. V čase globálnej ekonomickej krízy je kľúčovým predpokladom na zvládnutie tohto problému a podmienkou na uvoľnenie finančných zdrojov pre neprispôsobivé komunity zavedenie čínskeho populačného modelu „jedno dieťa stačí.“ Po dvoch generáciách by sa takto prirodzene v cigánskej komunite vyriešil problém bytový, sociálny, vzdelanostný aj ekonomický a životná úroveň by sa im určite zlepšila.

Rafael Rafaj
Prvý podpredseda SNS
 

Vyberte región